Галина Асенова е на 45 и току-що е спечелила най-тежката си битка – тази с рака на гърдата. След 8 месечна мъчителна схватка с рака, сега от цялата й същност струи живот, лицето й свети, а думите й дават сила. Убедена е, че споделяйки личния си опит от двубоя с рака, ще окуражи много хора. Галина има 27 години професионален стаж, 14 от които като експерт валутни разплащания в Булбанк. Завършила е Финанси в УНСС. Работи в „Порше Лизинг БГ“ от 10 години. Започва като администратор и преминава през различни мениджърски позиции – мениджър Администрация, Бизнес рилейшънс и Корпоративни клиенти.

Разведена е от 10 г. и сама си гледа децата – син на 23 и дъщеря на 17. През февруари получава най-страшната диагноза – рак. Следват операция и убийствени месеци на химио- и лъчетерапия. След като през октомври приключва лечението, от ноември тя се връща отново на работа.

Първите дни, след като ми поставиха диагнозата, бяха много трудни. Денонощно се молех да имам поне още 2-3 години. Точно в тези дни започнах да си давам сметка всъщност колко хубаво е да се събуждам сутрин и да виждам слънцето и усмивките на децата си. И взех решение да живея независимо през какъв ад трябва да мина. В този момент много ми помогна психолога от фондацията на Нана Гладуиш „Една от 8“.

Стартирах курса на лечение през март. Знаех, че по време химиотерпия имунната система се срива, затова потърсих продукт на пазара, който би могъл да ми помогне да понеса по-леко действието на отровата в тялото си. Мои приятели ми изпратиха един концентрат, получен при каскадна ферментация Регулатпро Био. Разбрах, че дава енергия директно на клетката и че помага на способността на тялото да се саморегулира. Започнах да го пия всеки ден сутрин и вечер по 10 ml. Преди всяко вливане ми взимаха кръв за проверка на кръвните показатели и дали организмът е в състояние да поеме лекарството. Лекарите не можеха да повярват, че страничните ефекти от терапията са сведени до минимум. Чувствах се добре и не ми се повръщаше, даже се шегувах с тях, че ми вливат енергийни коктейли. За разлика от другите пациенти, които не можеха да станат от леглото, аз имах енергия и тонус.. Продължих да пия продукта и след терапията, като увеличих дозата – по 20 ml сутрин и вечер на гладно. Моят онколог също даде положителна оценка за него и поощри приема. По време на лъчетерапията на шията ми се появи рана от изгаряне, беше страшно за

гледане. Възхитена съм от едно билково масло – Терезиенойл (повече информация вижте на www.theresienoil.bg). Изгарянето буквално изчезна от няколко намазвания.“

Без да се заблуждаваме, лечението на тази коварна болест е много тежко. Но с подходящите продукти и силна психика, се преминава през всякакви изпитания. Много важна е и подкрепата от близки, в това отношение аз съм късметлийка. Имам страхотни деца, невероятни родители и добри приятели.

Искам да кажа на всички дами да не пренебрегват личния си живот и здравето за сметка на службата. Да имат сериозно отношение към здравето си, защото ежедневно са подложени на риск. Да правят профилактични прегледи и да обръщат внимание на сигналите на тялото си. А хората, които получават диагноза рак, бих посъветвала да се мобилизират и да си пренаредят приоритетите. Животът е приоритет номер едно. Аз за себе си съм убедена, че съм победила рака.