step3-cascade-fermentationВ продължение на хиляди години хората по целия свят постепенно разбирали, че ферментирането на определени храни по контролиран начин, повишава смилаемостта на суровата храна и я обогатява с разнообразни здравословни характеристики. Храни, като кисело мляко, кисело зеле, маслини, соев сос и мисо, днес са традиционна част от разнообразното хранене. Голяма част от тях, след процеса на ферментация съдържат специфични ензими, които не присъстват първоначално в суровия вид на храната.

 

Dr. Neidermaier Pharma е отдадена над 70 години на изследване и проучване процеса на ферментация и през 2004 г. представя КАСКАДНАТА ФЕРМЕНТАЦИЯ – нов ферментационен производствен процес (регистрация Европейско Патентно бюро под патентен номерEP1153549).

 

Живата каскадна ферментация е уникален патентован метод за създаване на биологично активни елементи по естествен път, пресъздавайки каскадното усвояване на веществата (ензимите) от човешкия организъм.

Стъпка 1

Подбрани пресни, органични плодове, ядки и зеленчуци се нарязват на малки части и се поставят в специализирани контейнери за ферментиране – био-реактори. Към суровия 100% органичен материал се прибавят лактобацили, които използват естествените захари и въглехидрати и трансформират в здравословна млечна киселина L(+). Първата фаза на ферментацията е стартирана.

Стъпка 2

След около 3 седмици субстанцията се филтрира и отново се прибавят млечнокисели бактерии. Продължава ферментационния процес.

Стъпка 3

След неколкократно филтриране и ферментиране до достигане на биоактивни ензимни нива, се получава високо енергиен концентрат от аминокиселини, дипептиди, трипептиди и олигопептиди, полифеноли и флавоноиди.

Финалният продукт Regulatpro® Bio:

organic-vegan-iconЕнзимите, получени от плодове, ядки и зеленчуци са размножени и концентрирани. Това ензимно многообразие се предлага в био-достъпна форма – ензимите са разбити на техните активни компоненти. Този процес на разграждане на ензимите произвежда отделни ензимни структури с малък молекулен размер, което означава, че те могат да се абсорбират директно в кръвния поток, през мукозната мембрана на устната лигавица или дори през кожата.