Собствената ензимна система на нашето тяло

Човешкото тяло се състои от почти 100 билиона клетки. В него протичат над 200 милиона химични процеси дневно. Всеки отделен процес се контролира и регулира от ензим, произведен в тялото специално за този процес. Според медицинската терминология „живот“ е регулирано взаимодействие на всички процеси, осъществявани чрез ензимите в тялото. Болест е нарушение на това хармонично взаимодействие. Ензимите на тялото действат синхронизирано – при активирането на един ензим, цяла каскада от ензими моментално се активира и подготвя за действие. Ензимната матрица е генетично обусловена.  Например – европейците имат различни ензимни нужди от азиатските народи. Статистиката сочи, че средната продължителност на живот и качеството на живот е в пряка зависимост от ефективността на ензимната система на организма. При раждането и по време на кърменето, всяко новородено получава известно количество ензими за предстоящото му развитие. Но виталността и бъдещото здраве са в зависимост от снабдяването с ензими от храната чрез прием на сурови продукти.

Ниските ензимни нива причиняват възникване на болестни състояния с пряко отражение върху качеството на живот
По данни на последни световни проучвания, над 80% от населението страда от липса на жизненоважни хранителни вещества или ниски ензимни нива. Първите симптоми при ниски ензимни нива са умора, липса на концентрация, податливост на инфекции, кожни проблеми, обща вялост и храносмилателни смущения. Наблюдават се също клетъчни и тъканни увреждания. Неизменно в последствие, това състояние довежда до т.нар. болести на цивилизацията.
Още през 1991г. в „Декларацията от Санта Фе“ относно човешките права за право на качествена храна, водещи специалисти по нутриционистика  заявяват, че лошото хранене, използването на пестициди и консерванти са сред основните причинители за заболеваемостта на населението.

АТФ – енергийната валута на клетките

Безспорен факт е, че блокирането на клетъчната енергия e основен фактор, на който се дължат болестите и преждевременното стареене.
Всички важни процеси в тялото изискват енергия. Митохондриите /около 1500 във всяка клетка/ осигуряват „горивото“ за тази енергия – аденозин трифосфат. (АТФ)
Съвременната медицина използва АТФ концентрацията, като индикатор за митохондриална дисфункция.
Енергииният капацитет на митохондриите определя здравният статус на организма.

Grafik_ATP_Metabolic_BG-01/ Клинично проучване АТФ – графика/

Клиничните проучвания показват, че митохондриите произвеждат до 300% повече клетъчна енергия (ATФ) при прием на  Regulatpro® Bio.
Regulat bio концентрат енергизира всяка отделна клетка, постепенно и възстановява първоначалните нива на енергията в тях.
Нашето тяло използва ензимите за регулиране на почти всички процеси, използвайки огромно количество АТФ. Без ензими, множество от трансформиращите процеси, участващи в метаболизма са невъзможни, както и неизброимо много регулаторни цикли и вериги ще бъдат прекъснати.

Regulatpro Bio съдържа жизнено активни градивни елементи за ензимния синтез, подпомагайки тялото да замести липсващите или да възстанови нефункциониращите ензими. По този начин са фино балансирани ензимно обусловените процеси –  метаболизъм, детоксикация и възстановяване.