Основната задача на имунната система е да защитава тялото от бактериални и вирусни нашествия и да го предпазва от ракови клетки или чужди тъкани. Има разлика между неспецифичния, вроден имунитет, който включва активацията на имунните клетки за защита на организма от потенциални опасности (т.е. неутрофилни гранулоцити, моноцити, макрофаги, естествените убийци) и специфичния, адаптивен имунитет, който се характеризира с „имунологичната памет” и производството на специфични антитела след преболедуване или ваксиниране. Двете системи работят в тясно взаимодействие, за да защитават тялото от патогени.

Биоактивният концентрат Регулатпро Био може да бъде изключително полезен за имунорегулацията на организма, тъй като ефективно активира неспецифичната имунна система, свързана с естествените съпротивителни сили на човека. В дневната доза от 20 мл Регулатпро Био се съдържат най-ценните съставки на 12 кг плодове, зеленчуци, ядки и подправки, подложени на патентован метод на каскадна ферментация и по този начин продуктът поставя основите на доброто здраве и повишената жизнена енергия. Той видимо повишава естественото енергийно производство на клетките и фино регулира ензимните процеси в тялото, за да подготви организма по естествен начин за преходите между сезоните, през които нараства процентът на респираторните неразположения.

Имунорегулиращият ефект на Регулатпро е демонстриран в редица проучвания, включително анализи, извършени в Центъра за биологични и хранителни науки „Freising-Weihenstephan” в Техническия университет на Мюнхен, както и в проспективно, рандомизирано двойно сляпо плацебо-контролирано проучване, публикуване в списание “Nutrition” през 2009 година, което отговаря на най-строгите научни критерии, обикновено прилагани само в клиничните проучвания за лекарства. Преди проучването и след четирите седмици на неговото времетраене са измерени специфични биомаркери на имунната система, възпаление и оксидативен статус. Резултатите предоставят сведения за имуномодулиращите, антивъзпалителните и антиоксидантните ефекти на Регулатпро.

Проучването е проведено с особено внимание към клетките естествени убийци (наричани NK-клетки от английското natural killers) и изследва функцията им като част от клетъчно медиирания имунитет преди началото и след четириседмичен прием на Регулатпро. Клетките естествени убийци са онези клетки в нашето тяло, които действат на първа линия срещу навлизащите патогени. Те се свързват с вирус-инфектираните клетки и с помощта на специфични ензими ги унищожават заедно с вируса. Така NK-клетките могат да елиминират и тумор-изродени клетки. Активирането на тези клетки при прием на Регулатпро е изключително важна за отстраняването на заразени с вирус или злокачествени клетки и може да се смята за основата на добре функциониращата имунна система.

Неутрофилните гранулоцити, друг важен компонент на неспецифичния имунитет, също се повлияват благоприятно от Регулатпро. In vitro тестове, проведени в Центъра за биологични и хранителни науки „Freising Weihenstephan“ в Техническия университет на Мюнхен, потвърждават този ефект. Неутрофилите циркулират в кръвта и проникват в засегнатите тъкани при инфекция или възпаление. Те разпознават потенциалните патогени, поглъщат ги и ги унищожават, а при прием на Регулатпро дейността на тези клетки е подобрена.

Освен изразен противовирусен и антибактериален ефект, при прием на Регулатпро потребителите на докладват за чувство на освежаване, забележимо повече енергия и подобрена физическа форма. Този ефект е постигнат поради свойството на Регулатпро есенцията да подобрява производството на енергия от митохондриите, възстановявайки и активирайки всички процеси в клетките.

Регулатпро Био е изключително подходящ както за възрастни, така и за деца, защото е създаден като 100% био продукт без добавена захар, консерванти, оцветители, алкохол, глутен. Активните компоненти в него са с ниско молекулно тегло и лесно могат да се резорбират директно в кръвния поток през устната и тънкочревната лигавица. Може да бъде приеман както в началото, така и по време на различни простудни състояния. При първи симптоми на настинка, препоръчителната за възрастовата група регулярна доза се утроява. Чрез прием на Регулатпро можем лесно да подсилим първата линия на отбрана на организма срещу вируси и бактерии и да се радваме на добро здраве през цялата година.

 

купи сега