Децата тръгнаха отново на детска градина след изолация от около 2 месеца и всеки родител посреща тази новина със смесени чувства – от една страна за много родители, които трябва да ходят на работа, е изключително трудно да гледат децата сами, особено ако не могат да разчитат на баби и дядовци. От друга страна, всеки се притеснява за здравето на детето си, когато то се събира с повече други дечица, а в сегашната пандемична ситуация за много родители тези страхове са още по-изострени.

Изолацията е нужна, за да ограничим заразяването и да се опазим здрави, но същевременно експерти предупреждават, че точно тази изолация, чувството на самотност и ограничените контакти може да стартират стресови механизми в тялото, които да понижат имунитета ни, както нашия, така и на децата.

Учените са открили, че когато един човек се чувства самотен и ограничен, белите кръвни клетки работят по такъв начин, че увеличават възпалителните процеси. Едновременно с това, се наблюдават по-ниски нива на антивирусните съединения, наречени интерферони. В кръвта има и по-големи количества от хормона норепинефрин, а при животозастрашаващи ситуации норепинефринът може да намали някои имунни реакции, като защитата от вируси и да стимулира възпаления1.

При децата, чиято имунна система е още в развитие, продължителното време на закрито и без социални контакти може да допринесе за по-слаби възможности за преборване с инфекция или за развитието на алергии, защото именно контактът им с външния свят „учи“ организма им как да се защитава по-добре. Затова е важно децата да прекарват време навън, а даже и да се виждат с близки приятелчета, за да не се чувстват изолирани от света. Опитайте се да научите детето колко е важно да спазва хигиенни навици на миене на ръце, да се въздържа от лапане на играчки и предмети, бъркане в носа и т.н., за да сте по-спокойни, когато то е навън.

Със сигурност не трябва да се плашим, че двата месеца у дома са разбили имунитета на семейството ни напълно – все пак това е сравнително кратък период от време, а и сме сигурни, че едва ли някой е прекарал абсолютно цялото време на закрито и без нито един социален контакт. Важно е обаче да не изпадаме в крайности, защото всяка крайност може да ни навреди.

Допълнителна подкрепа за доброто здраве на децата може да дойде чрез „супергероя“ Регулациус – био продукт със специалната есенция Regulatessenz, получена чрез патентован процес на каскадна ферментация от плодове, зеленчуци, ядки и подправки. Добавен е и витамин С от ацерола. Есенцията Regulatessenz е доказала своите имунорегулираци свойства в различни проучвания (прочетете повече тук). Тя помага за правилното функциониране на имунната система и за по-лесното справяне с инфекциите и патогените като поддържа в готовност нужните системи и имунни клетки в тялото, без да създава излишна стимулация, от която организма няма нужда. Потребители споделят, че отсъствията на децата от училище или детска градина драстично намаляват, след като се доверят на Регулациус.

 

КУПИ СЕГА

 

Прочети повече и за специалната ни акция за лоялни клиенти, активна до края на 2020 година: