Докато преминаваме през поредната учебна година под шапката на пандемия, много родители се питат: Какво можем да направим, за да запазим децата си здрави? Има ли начини за засилване на имунната система? Защо през зимата децата боледуват през цялото време?

 

Отговорите на тези въпроси не могат да бъдат дадени еднозначно и няма магически пръчици или магически добавки, които да предотвратят боледуването на 100%. Най-добрият начин да поддържате имунната система здрава е да предприемете необходимите стъпки за поддържане на цялостното здраве. Колкото и банално да звучи, това е факт. Ето какво можете да направите, за да поддържате децата си здрави през тази учебна година.

Загрижените родители прилагат какви ли не методи за подкрепа на имунитета при смяна на сезоните: витамини, укрепващи вещества и здравословна храна, но в повечето случаи опитите им се оказват напразни и детето пак се разболява.

Хубаво е всеки родител да знае, че имунитетът на детето е толкова по-здрав, колкото по-обучен и компетентен е той. Не бива да се плашите от всеки пробив в имунната система на детето, защото е нормално то да премине през различни респираторни инфекции, които най-често са кратки, ако имунната система е добре подготвена. Запомнете, че тези срещи с различни вируси и бактерии са полезни от гледна точка на това, че обучават имунната система да действа компетентно. По този начин детето ще може да разчита на една правилно  функционираща имунна система в бъдеще.

От една страна не трябва да нехаем за това, че детето боледува, но от друга страна стремежът към пълно предпазване от боледуване в детска възраст може да направи имунната система нефункционална. Така може да се появи склонност към бурна реакция при среща с външния свят и по този начин да създаде условия за появата на алергии.

Децата, които се отглеждат при прекалено стерилни условия, много по-често страдат от атопични и алергични реакции. Едновременно с това, ако имунната система е подложена на прекалено силна стимулация, може да се развият и различни автоимунни заболявания. Затова е изключително важно в този период от време родителите да не се паникьосват всеки път, когато детето е със сополи. Вместо това трябва да подходят към честото боледуване отговорно и последователно с грижа за общото здраве на ежедневна база.

Съвременното развитие на интегративната медицина насърчава ползването в добро съотношение както на конвенционалната, добре позната медицина, с която се потушават симптомите (но това не е решение за подпомагане на цялостното му здраве), така и с алтернативна медицина, която разглежда тялото в неговата цялост. Хубаво е в терапията на детето да се включват различни витамини, пробиотици и минерали. Можете да заложите на комплексно решение в лицето на еликсира за детско здраве Регулациус. Продуктът съдържа Регулат есенция, която е получена в резултат на уникален метод на каскадна ферментация.

Каква е разликата с останалите имуностимулатори? Важно е да се отбележи, че Регулациус е имуномодулатор и с приема му вие осигурявате на детето онези биологично активни вещества, които се съдържат в изходните му суровини – плодове, зеленчуци, ядки и билки, не просто в концентриран вид, а във вид, в който организмът може да ги усвои. Често срещан проблем е, че при прием на синтетични витамини те не могат да се резорбират ефективно в стомашно-чревния тракт на човека. Така по-голямата част от тях се излъчват от организма и така не могат да извършат физиологичната си функция. Регулат есенцията, в която всички полезни вещества са в достъпни за бързо и лесно усвояване на тялото, решава този проблем.

Обикновено родителите не отдават съществено значение на допълнителната терапия за подсилване на цялостното здраве към основната терапия, свързана със симптомите на болестта, но с приема на Регулациус вие можете да покриете всички ключови нужди на организма за активация на оздравителните процеси, които нормално протичат в него. Регулат есенцията в състава на Регулациус има изразен антимикробен ефект, който е доказан лабораторно , но и клинично. При по-леките респираторни или стомашно-чревни инфекции може да бъде начало на една добра и пълноценна грижа. Когато се налага да се включат и медикаменти в лечението пък е идеалната добавка, която да доведе до по-бързо излекуване и по-бързо възстановяване.

Винаги е най-добре да извършваме профилактика, защото превенцията е един от най-добрите инструменти за подобряване на здравето. Ако имунната система е подготвена, това не означава, че детето никога няма да се разболее. Когато това се случи обаче, организмът му много бързо ще се справи с причинителя на инфекцията и ще изгради имунитета, за който мечтаят родителите му!

 

КУПИ СЕГА