15-те съставки на Regulatpro® са плодове, зеленчуци и ядки с изцяло органичен произход. Чрез патентования метод на каскадна ферментация за период от 12 седмици всички здравословни съставки са „разбити” до достигане на висококонцентрирани биоактивни ензимни нива.

Смокини Смокини
Смокините съдържат антибактериални вещества (като агент за зарастване на рани, смокините са най-старият лекарствен плод в света) и ензими, които регулират храносмилането (и подпомагат загубата на тегло). Смокините подобряват нивата на настроението, противодействат на нервността, умората, слабостта и ленивостта, подпомагат концентрацията и облекчават симптомите, свързани с менструалния цикъл.
Фурми Фурми
Фурмите са богати на витамин В5 (пантотенова киселина, която подпомага жизнеността и концентрацията), калций (за кости и зъби), желязо (за червените кръвни клетки), мед (за образуване на кръв), калий (действа като диуретик и понижава кръвното налягане), триптофан (амино киселина, която ни помага да заспим; превръща се в сънен хормон мелатонин в епифизната жлеза).
Орехи Орехи
От всички храни, те съдържат най-висока концентрация на алфалинолична киселина (ненаситени, основни мастни киселини). Благодарение на това и на тяхното високо съдържание на витамин Е, те имат положителен ефект върху всички сърдечни функции. По-специално, те намаляват “лошия” LDL холестерол. Витамини B и витамини A, C и E подпомагат храносмилането и поддържат важни мозъчни функции. Орехите са известни като “храна за нервите.”
Кокосови орехи Кокосови орехи
Кокосовите орехи осигуряват изобилие от калций (предотвратяват остеопорозата), желязо, фосфор, натрий, ненаситени мастни киселини, витамини А, В2 и С, поддържат зъбите и костния метаболизъм, подпомагат зрението, системата на тялото за защита на кръвта и образуването на мускулите.
Лимони Лимони
Лимоните са богати на витамин С, който е най-добрата защита срещу инфекции и подкрепят имунната система. Лимоните укрепват кръвоносните съдове и спират кървенето на венците. Те насърчават растежа на клетките и имат подмладяващ ефект. Те прочистват черния дроб, като по този начин подкрепят режимите за отслабване.
Витамин С стимулира производството на солна киселина и ензима пепсин – протеин, покриващ лигавицата на стомаха. Това подобрява способността на тялото да метаболизира протеин, калций и желязо. Протеинът повишава жизнеността и устойчивостта на стрес. Калцият изгражда здрави кости и зъби, и е най-доброто естествено успокоително. Желязото доставя жизненоважен кислород до всички клетки, подкрепящи увеличено клетъчното дишане. Витамин С повишава енергията в рамките на минути. Тялото има нужда да синтезира стресови и полови хормони. Витамин С също така стимулира производството на ендорфини (естествени подобрители на настроението).
Соеви зърна Соеви зърна
Те са най-добрият източник на протеин, защото е много по-лесно да се извлекат протеинови ензимни елементи от тях, отколкото от месо и риба. (В резултат на протеинов недостиг, гените в ядрата на клетките инхибират клетъчния метаболизъм, тъй като нямат строителен материал за важни клетъчни протеини. Това води до умора, летаргия, нервност и безпокойство). Соята изгражда нова съединителна тъкан и има подмладяващ ефект. Соята помага за премахване на мазнините от черния дроб, подпомага слабото зрение и помага за предотвратяване на ниско либидо.Най-важните съединения, фосфатидил холин и инозитол, засилват концентрацията, стимулират нервите, помагат за обновяване на невротрансмитера ацетилхолин и стимулират производството на стомашна киселина.
Лук Лук
Лукът е като малка фабрика за Allium (алицин) и други съединения, които съдържат сяра. Той осигурява цинк, фолиева киселина, етерични масла и флавоноиди. Лукът предотвратява инфекцията и дезинфекцира носа, устата и гърлото. Той намалява кръвното налягане и нивата на липидите в кръвта. Лукът помага за облекчаване на проблемите свързани с кръвообращението, предотвратява съдови заболявания и облекчава проблемните вени. Той укрепва сърцето и кръвообращението и предотвратява атеросклерозата. Лукът има благоприятен ефект върху слаби бъбреци и пикочни мехури, и съдейства за укрепване на лигавиците на стомаха и червата.
Целина Целина
Целината е богата на етерични масла, особено терпени. Тя има антибактериално и антимикотично (противогъбично) действие в устата, гърлото, стомаха и червата и дори дезинфекцира бъбреците, пикочния мехур, и пикочните пътища. Целината лекува възпаление и слабост на пикочния мехур и спомага за облекчаване храносмилателни разстройства, като метеоризъм и диария.Нейните високи нива на витамин B комплекс укрепват нервите и мозъка, и намаляват нервни нарушения, раздразнителност и депресия. Целината осигурява важни хранителни вещества за здрави очи, кожа, коса и черния дроб.
Соеви кълнове Соеви кълнове
Соевите кълнове съдържат голямо количество растителен протеин, есенциални мастни киселини, минерални вещества, микроелементи и витамини А, С и В2. По този начин те подкрепят стомаха и черния дроб, и допринасят за красотата на кожата и за подмладяване.
artishok Артишок
Неговата основна активна съставка е “цйнарин”. Това горчиво вещество предпазва черния дроб и стимулира неговите клетки да секретират повече жлъчна киселина. Това активира отделянето на холестерол от черния дроб и потиска синтеза на холестерол в черния дроб. По този начин, артишокът допринася за силен черен дроб, за здрав жлъчен поток, за намаляване на нивата на холестерола.
Каротени, B витамини, витамин C, желязо и магнезий регулират нивото на кръвната захар и имат диуретично и противовъзпалително действие.
proso Просо
Просото е богато на протеини, силициева киселина и лецитин, който насърчава растежа на косата и ноктите. Витамините от група В, желязо, магнезий, манган подпомагат паметта и концентрацията.
Грах Грах
Грахът е основен източник на нуклеинови киселини, молекули, които съхраняват генетичната информация. Тези киселини са най-добрата помощ за естествено подмладяване, тъй като са необходими за делението, ремонта и регенерацията на клетките на организма. Съдържащ високи нива на магнезий, грахът има подмладяващ ефект, изгражда мускулите, укрепва нервите, активира метаболизма и насърчава растежа на клетките.
Шафран Шафран
Тази скъпоценна подправка е богата на етерични масла и глюкозиди. От древни времена, шафранът е бил използван в гинекологията за облекчаване на всички симптоми на менопаузата. Той има успокояващ ефект върху болката и дискомфорта.
Куркума Куркума
Куркумата стимулира производството на стомашни сокове и жлъчни киселини. Жълтите пигменти в куркумата имат анти-канцерогенни, антиоксидантни и противовъзпалителни свойства.
Ацерола Ацерола
Ацеролата съдържа най-концентрирания натурален източник на витамин C, сто пъти по-голям от съдържанието в портокалите. Също така, този плод е и добър източник на витамин А (бета-каротин), магнезий, калий и витамин В5.